RNU, IMPHAL MANIPURI MORNING NEWS SCRIPT AT 7.30 AM (DATE 17-03-2024)

পুলিস (এল)ঃ রাজ্য অসিদা তংদু লৈতাবা ফিভম হনজিন্নবা সেক্যুরিতি ফোর্সনা থিবা হুম্বগী থবক চণ্ডদুনা লাক্লি।

চিং অমসুং তম্পাকী চিংনবা মফমশিংদা এরিয়া দোমিনেসন অমসুং থিবা হুম্বনী থবক চহুখি। মদুদা খুৎশু খুৎলায়শিং ফাগৎখি। খুৎলায়শিং অদুনী মনুংদা য়ু.এসতা শাবা ফাইব পোইন্ট ফাইব সিক্স এম.এমনী এম. ফোর এসোল্ট রাইফল অমা, ইমপ্রোভাইস প্রোজেক্তর লোঞ্চর অমা কাংপোকপী জিলাদনী ফাগৎখি।

পুলিসকী পাউনা হায়-হৌজিক থোক্লিবা ইরাং অসি লাকশিয়বা তোঙান তোঙানবা মফম ১৩৬ তা চেক পোইন্টশিং হাংদুনা অচৎ অওকশিং চেক তৌবগী থবক চণ্ডরি।

অমরোমদা, নেসনেল হায়রে ৩৭ অমসুং নেসনেল হায়রে টুদা সেক্যুরিতিগী অকনবা চেকশিন থৌরাংগা লোয়ননা নোংমদা তঙাইফদনা চংবা পোৎলমশিং পুবা গাড়ি ৪৬৯ ইন্ফালোমদা চংল্লকখ্রে।

মীখলঃ ভারতকী ইলেক্সন কন্মিসননা ১৮ শুবা লোক সভা মীখলগী মতম ঙরাং লাউথোকখ্রে। খুদক্তগী মোদেল কোড ওফ কন্দক্ত চৎনরে। মীখল অসি মথং থাগী ১৯ দগী হৌরগা তাঙ্কক ৭ থোকা পাঙ্থোক্কনি।

মনিপ্রগী ওইনা লোক সভা কেন্দ্র অনিমক্তা তাঙ্কক অনিথোকা ভোট থাদনগনি। অহানবা তাঙ্কক্তা মথং থাগী ১৯ দা ভোট থাদনগনি। অঘুগা অনিশুবা তাঙ্কক্তনা মথং থাগী ২৬ তা ভোট থাদনগনি। অহানবা তাঙ্কক্তা জিরিবাম নত্তনা তম্পাক্কী বিধান সভা কেন্দ্র পুমমক অমসুং চীংগী বিধান সভা কেন্দ্র ৮ দা ভোট থাদনগনি। অনিশুবা তাঙ্কক্তা জিরিবাম অমসুং চীংগী লেমহৌরিবা বিধান সভা কেন্দ্র ১২ দা ভোট থাদনগনি।

চিফ ইলেক্সন কন্মীস্নর রাজিপ কুমারনা ঙরাং মীখলগী মতম অদু লাউথোক্লদুনা হায়- মীখল অসিগী ভোট মশিং জন ৪ দা থীগনি। লোক সভা মীখল অসিদা ভোতর কোতি ৯৭ না পোল্লিং ষ্টেসন লাখ ১০ হেনবদা ভোট থাদনগনি। মসিদা নৌনা ভোতর চল্লবা নহা কোতি ১ লাখ ৮২ না অহানবা ওইনা ভোট থাদগনি।

লোক সভা মীখলগী অহানবা তাঙ্ককী নোতিফিকেসন থা অসিগী ১৮ দা থোকনি। অনিশুবা ফেসকী মীখলগী নোতিফিকেসন থা অসিগী ১৯ দা, অহুম শুবা ফেসকীনা থা অসিগী ২৮ দা অমসুং মরিশুবা ফেসকী মীখলগী নোতিফিকেসননা এপ্রিল অনিদা থোক্কনি। ৫ শুবা ফেসকীনা এপ্রিল ১০ দা, ৬ শুবা ফেসকীনা এপ্রিল ১৬ তা অমসুং ৭ শুবা অমদি অরোইবা ফেসকীনা এপ্রিল ২২ দা নোতিফিকেসন থোক্কনি।

বিজেপি (এল)ঃ ইলেক্সন কন্মিসন ওফ ইন্দিয়ানা লোক সভা মীখলগী মতম লাউথোরকপদা বি.জে.পি. মনিপুর প্রদেসনা থাগৎপা ফোংদোরক্লি।

দলনা থোকপা চেরোল অমনা হায়-লোক সভা মীখলগী মতম লাউথোরকপা অসি লৈবাক অসিগী চাউখৎ খোঙথাংদা য়ামা মরুওইবা মীকুপ অমনি। হন্দক্কী মীখল অসিদা মীয়াম পুমমকা শরুক য়াবীদুনা মীখল অসি মায় পাক গ পাঙথোকমীন্নসি হায়নসু দল অসিনা হায়রি। দল অসিনা মীয়ামগীদমক চোকথবা লৈতনা হোৎনগে হায়না লেপখিবা ৱারেপশিং থবক্তা ওন্থোকবগী তঞ্জা অমা হন্দক্কী মীখল অসিনা পীরগনি।

নোংমৈ (এল)ঃ বিষ্ণুপুর জিলাগী মনুংদা লৈবা লাইসেন্স য়াওবা নোংমৈ পায়বা মীওইশিংনা মনাক নকপা পুলিস ষ্টেসনশিংদা নোংমৈশিং অদু পীখৎলকবা হায়রি। জিলা অসিগী দিষ্ট্রিক্ট মেজিস্ত্রেদ থোকপা হুকুম অমদা রাফম অসি

খঙহল্লকপনি।

ইন্ফাল রেষ্ট জিলাগী দিষ্ট্রিক্ট মেজিস্ত্রেদ টি.ঐচ কিরন কুমারনা থোকপা হুকুম অমদা, জিলা অসিগী মনুংদা লৈবা লাইসেন্স য়াওবা নোংমৈ পায়বা মীওইশিংনা মনাক নকপা পুলিস ষ্টেসনশিংদা মখোয়গী নোংমৈশিং অদু পীখৎলক বা খঙহল্লি।

মোদিঃ প্রধান মন্ত্রি-নরেন্দ্র মোদিনা হায়রি-লোক সভা মীখল অসিদা মীয়ামনা দল অসিগী মীরেপশিং শৌগৎপীদুনা লৈবাক অসিদগী শেঞ্জা থুমজা মুখৎতুনা চাউখৎ মায়কৈরোমদা হেন্না চংশিনমীন্নরসি।

করনাতক্বাগী কালবরগীদা পাঙ্থোকপা মীয়ামগী মীফম অমদা রা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রিনা হায়-আয়ুসমান ভারত স্মিগী মখাদা করনাতক্বী মীওই লাখ ৮০ রোমদা কারবা ফংহনখ্রে। নুপী লাখ ৪০ হেনবদনা উজৱালা স্ক্রিমগী খুখাংদা এল.পি.জি. করেক্সন ফংহনখ্রে। মসিগীসু মথক্তা পি.এম. অৱাস য়োজানগী মখাদা মীওই লাখ ৮ রোমদা লৈননবা য়ুম শাখ্রে।

শ্রী মোদিনা করনাতকপু লৌউ শিংউ অমদি উদ্যোগশিংগী মফম অমা ওইহর্নবা হোৎনগনি হায়রি।

বেদমিন্টনঃ ইংলেন্দ ওপন বেদমিন্টনগী সেমি ফাইনেলদা ঙসি ভারতকী লক্সে সেননা ইন্দোনেসিয়াগী-জোনাতন ক্রিস্তিগা থেংনরগনি।

বরমিংহমদা চত্থরিবা টুর্নামেন্ট অসিদা ইন্দোনেসিয়াগী স্তার সট্টলর-এস্থোনি ফাইনেল চংখে। মহাকা ফ্রান্সকী খৃস্তো পোপোকপু ১৯-২১, ২১-৫ অমসুং ২১-১১ দা থোইদুনা ফাইনেল চংখিবনি।

জয়শঙ্করঃ কেন্দ্রগী মপান থৌরম মন্ত্রি ডা: এস. জয়শঙ্কর থা অসিগী ২৩ দগী ইোদুনা নুমিৎ ৫ নিগী খোংচৎতা শিঙ্গাপুর, ফিলিপিন্স, মালেসিয়াদা খোংশাল্লগনি। মহাক্কী খোংচৎ মনুংদা লৈবাক অহুম অসিগা ভারতকা লৈনরিবা মরী হেন্না ফগৎহন্নবগী মতাংদা ৱারি শান্নগনি হায়রি।

---নিউজ পেপর হেদলাইন্স---

ঙসি ফোংবা পাউচেশিংদা-লোক সভা মীখল ২০২৪ তাঙ্কক তরেৎ থোকা এপ্রিল ১৯ দগী হৌরগনি হায়বা পাউ, অন্দমান চৎকদবা নুপী পাউমীশিংগী টিম চীফ মিনিস্তরনা লমথাখ্রে অমসুং কামজোংদা লৈরিবা রিফ্যুজি কেম্প মনিপুর হ্যুমেন রাইটস কন্মিসনগী মীহুৎশিংনা য়েংশিনখিবগী পাউনা মরুওইবা পাউশিং ওইরি।

সঙাই এক্সপ্রেস ইংলিসতা-১৮ শুবা লোক সভা মীখল মনিপুরগী ওইনা এপ্রিল ১৯ অমসুং ২৬ পাঙ্থোক্লগনি। জন মরিদা ভোট মশিং থিগনি হায়বা পাউ বেরুর হেদলাইন তৌরি। পাউ অসি অয়াম্বা পাউচেশিংদা ফোংনরি।

চিন-কুকি, সান বারমিজ রিফ্যুজিশিং তোঙান তোঙাননা লৈরি। কামজোং জিলাদা হাংলিবা রিফ্যুজি কেম্প এম.ঐচ.আর.সিগী চেয়ারপার্সন-য়ু.বি. সাহনা লুচিংবা মীহুৎ কাংবু অমনা য়েংশিনখ্রে হায়বা পাউ অমসু পাউচে অসিগী অহানবা লামাইদা ফোংলি। পাউ অসি সনা লৈবাক, ইম্ফাল ফ্রি প্রেস অমসুং হুইয়েন লানপাউগী অহানবা লামাইদা হেদলাইন তৌরি।

সনা লৈবাক্তা-লোক সভা মীখল তাঙ্কক তরেৎ থোকা এপ্রিল ১৯ দগী হৌরগনি হায়বা পাউগা লোয়ননা মীরেপশিং অমসুং পোলিটিকেল পার্টিশিংনা ৱাকায় নৎত্রগা লন্নাইগী ওইবা ৱাফম চিংথোক্তুনা ঙাংলোইদবনি হায়বা চীফ ইলেক্সন কন্মিস্নার-রাজিব কুমারনা ফোংদোকখিবা ৱাফম অহানবা হেদলাইন তৌরি। মনিপুরগী ইন্নরগী মীখল এপ্রিল ১৯ অমসুং আডটরগীনা ১৯ অমসুং ২৬ তা তাঙ্কক অনি থোকা পাঙথোক্লগনি হায়বা পাউ অনিশুবা হেদলাইন তৌরি।

ইম্ফাল ফ্রি প্রেসতা-লোক সভা মীখলগী মতম লাউথোকখিবগী পাউগা লোয়ননা পেরা মিলিটরি কম্পানি ২০০ রোম মীখল অসিদা মথৌ তৌগনি হায়বা পাউ অহানবা হেদলাইন তৌরি। পাউ অসি মনিপুর ন্যুজতসু অহানবা লামাইদা ফোংলি। য়ুনাইটেদ ত্রাইবেল ভোলুন্টিয়ারনা আই.টি.এল.এফকী থৌওং য়ানিংদবা ফোংদোক্তুনা খোঙজং চংশিনখ্রে হায়না অনিশুবা হেদলাইন তৌরি।

ঈচেল এক্সপ্রেসতা-নুপী পার্ডমীশিংগী ওইবা অন্দমান নিকোবরগা খোঙচৎ অমা চীফ মিনিস্তর-নোংথোম্বম বিরেননা লমথাখ্রে হায়বা পাউ অনিশুবা হেদলাইন তৌরি। পাউ অসি ইন্ফাল ফ্রি প্রেস, সনা লৈবাক, নহারোলগী থৌদাং, মনিপুর নুজ, পিপলস ক্রোনিকলদসু অহানবা লামাইদা ফোংলি। চুরাচান্দপুরগী খুল ঙাকপশিং বঙ্কর থাদোক্তুনা চৎনখ্রে, টোটেল সটদাউন্দ চখখ্রে হায়বা পাউ অমসু ঈচেল এক্সপ্রেসকী অহানবা লামাইদা ফোংলি।

নহারোলগী থৌদাংদা-এপ্রিল ১৯ দগী জন অমা ফাওবা তাঙ্কক তরেৎ থোকা মীখল পাঙথোক্লগনি। ই.সি.আইনা ১৮ শুবা লোক সভা মীখলগী মতম লাউথোকখ্রে হায়বা পাউ বেন্নর হেদলাইন তৌরি। তেরা খোংশাংবী মনিংগী লৌফমশিং মশক খঙদবশিংনা মৈ থারন্ধ্রে হায়বা পাউ অমসু অহানবা লামাইদা হেদলাইন তৌরি।

মনিপুর ন্যুজতা-লোক সভা মীখলগী মতম লাউথোকখিবগী পাউগা লোয়ননা লাঞ্জেরদুনা রিলিফ কেম্পতা লৈরিবশিং মনাক নকপা জগাশিংদা ভোট থাদবা য়াগনি হায়বা ইলেক্সন কন্মিসনগী ৱাফম বেরুর হেদলাইন তৌরি।

সঙাই এক্সপ্রেস মনিপুরিদা-কোকোমিগী অথৌবনা য়ু.এনগী মীফমদা ৱাফম কয়া পুখংখ্রে হায়বা পাউ এক্ষর কলমদা ফোংলি। থা ১১ গী তলব পীথোক বা ওজাশিংনা তকশিনখ্রে হায়বা পাউ অহানবা লামাইদা হেদলাইন তৌরি। পাউ অসি পোকফমদসু অহানবা লামাইদা ফোংলি।

হুইয়েন লানপাউদা-লৈবাক অসিগী ১৮ শুবা লোক সভা মীখল ২০২৪

তাঙ্কক তরেৎ থোকা পাঙথোক্লগনি লাউথোকখ্রে হায়বা পাউগা লোয়ননা থা ১১ লান নংলক্লবা মনিপুরদসু সিট অনিগী মাখল পাঙথোক্লগনি হায়বা পাউ বেয়র হেদলাইন তৌরি।

পিপলস ক্রোনিকলদা-মুকবা খরা থোকখ্রবসু খুরায় অহোংপুংদা শরোই খাংখ্রে হায়বা পাউ অহানবা লামাইদা ফোংলি।